Hagen i hagen

Hagen i hagen

Her er hagen

Bloggen er ment som en dokumentasjon på mitt prosjekt som har fått tittelen Hyde Park.
Jeg begynner med blanke ark, eller grønne ark i mitt tilfelle ettersom utgangspunktet er ca. 700 kvadratmeter plen.
Målet er å lage en hage med minimale kostnader og minimalt med plen.
Jeg skal finne opp "mitt eget krutt" og deler det med leserne etter hvert som prosjektet skrider frem.

Skal bare..

Prosjektet Hyde ParkPosted by Gunn Elisabeth Hagen Sun, August 17, 2014 21:27:22

Ja, jeg skulle bare.. skulle bare ut en tur og se litt. Det var nok mest som en effekt av at eldsteSolveig pakket Audien og satt nesen mot studier på universitetet på Ås og det begynte en ny æra på gården.

Så jeg tuslet ut i en regntung dag med regntungt sinn.

Jeg har hatt 10 kulethuja 'Little Giant' stående ganske lenge på vent sammen med et par hosta jeg hadde til overs. Jeg visste jeg skulle ha de langs med en av stiene i Hyde, men stiene har latt vente på seg. Det har ikke vært noen strid akkurat, men samboer vil ha rette stier og jeg vil ikke det. Han har ment å hjelpe meg med litt motorkraft, men jeg tenker som så at hvis jeg graver selv...smiley

Stien der thujaen skal stå skal gå fra steinsirkelen, møte stien fra syrinlysthuset og gå videre ut på veien der svigerfar går når han skal til verkstedet.

Et enkelt hjelpemiddel er en jernstangbit med en lang blå "selvbindertrå", slik tråd som brukes til å bunte høyballer. Den er gjenbruk av gjenbruk og har gjort mange jobber for meg i Hyde. Jeg skulle bare legg ut tråden så jeg kunne se hvor utkanten på beplantningen skulle gå. (Hvor er spaden og trillebåra?")

Jeg skulle bare hente spaden og trillebåra. Tok med meg plantene også da, slik i farta. Og da tråden lå på plass, måtte jeg bare stikke den kanten før tråden flyttet seg i vinden.

"Plutselig" hadde jeg fjernet alt gresset der thujaen skulle stå. (Jeg måtte forsikre både svigerfar og samboer ar dette ikke var stien, men ved siden av stien. Det hadde sett litt rart ut at stien skulle ende rett inn i physocarpusbuskene.. )

Jeg har før laget gresskanter laget av grunnmursplast som jeg kapper i passe høyder. Og jeg skulle bare grave ned de, ca. 12 meter langt og på hver side, da det var noen som etterlyste middag.

Etter middag skulle jeg bare gå ut og grave den siste kanten og rydde opp så ikke noe skulle reise med vinden.

MidtersteMorten måtte få ut litt energi også. Det ble nok mest hopping og fjåsing, men det var da koselig å få selskap. Og da var ikke vegen lang før plantene sto utover sånn på prøve..

Og til å være en dag der jeg bare skulle ut å se, ble det ganske produktivt.

Samboer spurte litt forsiktig om hvor lenge jordhaugene skulle ligge der og ødelegge plenen. Jeg svare mystisk at under de haugene var det ikke gress allikevel, og at jeg hadde planen klar. ( Jeg liker å suge litt på ideene, sette de ut i livet og se om det funker før jeg forteller hva ting er til.)

Så får vi se da, i morgen om jeg tar med meg litt dekkbark og barkduk så jeg får gjort beplantingen helt ferdig.

Kostnad? Ja, jeg må innrømme at dette er kanskje det hittil mest kostbare prosjekt siden thujaene koster en del, og barkduk og bark må kjøpes. Kan jeg få komme tilbake til det?

Trøsten er at hostaplantene og 6 egenproduserte festuca som jeg sådde i vår er helt gratis, bortsett fra frøene.

Så ble dagen litt produktiv selv om hjertet fremdeles er regntungt.

  • Comments(0)//hagenihagen.honsehuset.no/#post15