Hagen i hagen

Hagen i hagen

Her er hagen

Bloggen er ment som en dokumentasjon på mitt prosjekt som har fått tittelen Hyde Park.
Jeg begynner med blanke ark, eller grønne ark i mitt tilfelle ettersom utgangspunktet er ca. 700 kvadratmeter plen.
Målet er å lage en hage med minimale kostnader og minimalt med plen.
Jeg skal finne opp "mitt eget krutt" og deler det med leserne etter hvert som prosjektet skrider frem.

På tampen

Prosjektet Hyde ParkPosted by Gunn Elisabeth Hagen Wed, November 05, 2014 16:00:29

Høsten har vært mild. Noen dager har nordavinden revet i luggen på ungene på veg til skolen, men sønnaværet har enn så lenge hold temperaturen på pluss-siden.

Hagehøsten har dermed blitt lenger enn forventet. Selv om alt løvet har falt, virvlet rundt hushjørnene og lagt seg der jeg ikke vil ha det, er det fremdeles mye å gjøre ute. Rake gjør jeg innimellom når jeg får lyst. Det som blir igjen kan få ligge til våren. Da låner jeg biogressklipperen til naboen og kjører over med den.

Men opprydding og graving blir en bonus nå på slutten. Og mens jeg graver yngler planene og må skrives ned før de glemmes. Etter en stund er ikke alle ideer like supre, men innimellom er det en og annen perle som jeg kan pusse på gjennom vinteren.

Det er mye jeg har lyst til å gjøre i Hyde Park. Jeg har lovet ungene en labyrint. Ikke blir den stor, og det tar år før den fungerer, men labyrint skal det bli!

Og vegger vil jeg ha. Levende vegger. I hvilket format er jeg ikke sikker på enda. Men hekker, armeringsnett med klatreplanter og andre ideer surrer rundt.

Roser, ikke roser. Rhododendron, ikke rhododendron.. Ene dagen har jeg lyst på alt, andre dagen har jeg bare lyst på vintergrønt.

Og jeg har lyst på en bro, og det er skikkelig praktisk når Hyde er så flat som en pannekake.. smiley

Vann på et eller annet vis skal det bli. Og et vindu (!) Joda planen er klar. Det blir sååå bra, bare jeg får tenkt ferdig og får som jeg vil...

Så kan jeg sette fra meg spaden, fylle kaffekoppen og sette meg en stund og se utover. Det blir ikke lenge før det blir kaldt i rompa. Joda, det er høst.


  • Comments(0)//hagenihagen.honsehuset.no/#post16