Hagen i hagen

Hagen i hagen

Her er hagen

Bloggen er ment som en dokumentasjon på mitt prosjekt som har fått tittelen Hyde Park.
Jeg begynner med blanke ark, eller grønne ark i mitt tilfelle ettersom utgangspunktet er ca. 700 kvadratmeter plen.
Målet er å lage en hage med minimale kostnader og minimalt med plen.
Jeg skal finne opp "mitt eget krutt" og deler det med leserne etter hvert som prosjektet skrider frem.

Nykommere

Prosjektet Hyde ParkPosted by Gunn Elisabeth Hagen Sun, May 10, 2015 21:02:33

Vi er langt fra sommer. Det grønnes, men nattefrosten er ikke langt unna. Regnet truer med å gå over i snø. Men i drivhuset er det godt og varmt. Minimalt med plass, men godt og varmt.

I varmen står nykommerne og koser seg. Lavendel, buksbom og prydgress har flyttet ut på utsiden, men dekkes hvis det trues med frost. Men frøplanter av grønnsaker, blomster og stauder får enn så lenge stå inne.

Meget fornøyd med Bellis Perennis, Tusenfryd i år. Første gang jeg sår de. Sådde før jeg dro til Danmark i april, satt såbrettet i drivhuset uten varme og fikk gledelig overraskelse da jeg kom hjem. Nå står de ute på dagtid og kommer inn til kvelds.

Purpurkongslys sådde jeg i fjor også med godt resultat. De kommer godt i lavendelbedet i Hyde. Nå står lillebror og lillesøster og venter på å komme ut.

Jeg har faktisk klart å begrense meg i antall frø jeg kaster i jorda. Frøene er uendelig små, så det er lett å bli for rundhåndet.

Lavendelsåningen ble ikke så veldig vellykket i år. Bare syv planter er resultatet i år, men jeg har ca. 25 fra i fjor, så jeg tenker jeg klarer meg. Tenkte jeg skulle ta noen sommerstiklinger også.

Så nå er det bare å løfte inn og ut, vanne og dulle.

Erteblomstene er plantet ut allerede. Tøffingene!  • Comments(0)//hagenihagen.honsehuset.no/#post19