Hagen i hagen

Hagen i hagen

Her er hagen

Bloggen er ment som en dokumentasjon på mitt prosjekt som har fått tittelen Hyde Park.
Jeg begynner med blanke ark, eller grønne ark i mitt tilfelle ettersom utgangspunktet er ca. 700 kvadratmeter plen.
Målet er å lage en hage med minimale kostnader og minimalt med plen.
Jeg skal finne opp "mitt eget krutt" og deler det med leserne etter hvert som prosjektet skrider frem.

Fridag

Prosjektet Hyde ParkPosted by Gunn Elisabeth Hagen Sat, May 16, 2015 18:03:35

En hel fridag.. Ingen avtaler, ingen handletur, bare fri. Sola skinner, men vinden fra nord kan blåse ørene av hvem som helst. Så midt i mai stiller jeg med stillongs og lue på trappa og skuer utover.

Staudene i bedene i Hyde er godt i gang, og stiklingiveren melder seg. Molinia arundinacea (prydgress), nepeta (kattemynte) og agastache hybrida (anisisop) gir rikelig med stiklinger.

Molinia arundinacea, Storblåtopp

Nepeta Nervosa, `Blue Moon`

Agastache Hybrida, anisisop `Astello Indigo`

Prestekrager i to forskjellige høyder og evigbergknapp finner også vegen i jord, vannes og dekkes med plast. Så er det bare å vente og glede seg. Jeg har et ganske stort prosjekt i hodet, så jeg trenger mange stauder som vokser godt.

For å holde varmen tar jeg spaden fatt og flytter to oppstammede thuja som jeg har hatt stående på vent i tre år. Bøttevis med vann skal hjelpe de to nykomlingene til å få rotfeste i Hyde.

De skal få kuleform etter hvert.

Og i en liten sving innom syrinlysthuset kjenner jeg gleden over at hostaplantene har våknet fra vintersøvnen og stikker opp gjennom grusen som et manifest på voksevilje.

Og påskeliljene fra en krukke jeg hadde på trappa i fjor ble plantet i fjor høst. Gule og blide hilser de mot kameraet i sola.


Bare to og en halv time på gressklipperen nå, så har jeg fått full uttelling på fridagen min. smiley  • Comments(0)//hagenihagen.honsehuset.no/#post20