Hagen i hagen

Hagen i hagen

Her er hagen

Bloggen er ment som en dokumentasjon på mitt prosjekt som har fått tittelen Hyde Park.
Jeg begynner med blanke ark, eller grønne ark i mitt tilfelle ettersom utgangspunktet er ca. 700 kvadratmeter plen.
Målet er å lage en hage med minimale kostnader og minimalt med plen.
Jeg skal finne opp "mitt eget krutt" og deler det med leserne etter hvert som prosjektet skrider frem.

Treningsstudio

Prosjektet Hyde ParkPosted by Gunn Elisabeth Hagen Mon, October 05, 2015 18:40:56

I dag har jeg ikke behov for å gå på treningsstudio etter middag. Jeg må vel innrømme at det er 10 år siden jeg var innenfor dørene på et, men jeg driver egentrening i Hyde Park. smiley

Det har vært en fantastisk bonusdag med høstferie for ungene, fantastisk vær og besøk av Fetter så ungene hadde noen å leke med.

Morgentåken rakk ikke å lette før jeg fikk på meg hanskene. Jeg har tygget på et prosjekt en stund, men har hatt litt vondt i den ene armen og ikke kunnet grave som jeg ville. Men nå synes jeg alt fungerer brukbart, og da er det bare å sette i gang.

Samboer har lovet å låne en minigraver av naboen til prosjektet, men kantene må jeg likevel stikke med spade så ikke de "revner" når han begynner å grave.

Jeg har skikkelig low-tec utstyr til oppmerkingen. Vannslangen fungerer perfekt!

Når jeg først kommer i gang blir jeg så ivrig. Ungene kom heldigvis ut av huset helt av seg selv. De registrerte vel at sola varmet og lånehunden lengtet ut.

Tanken er å fjerne all gresstorven, frese det som ligger under og blande med kugull fra naboen.

Men hvor skal man gjøre av gresstorven? Ja, jeg er ikke den som frakter masse lenger enn nødvendig. Siden blomkarsehaugene mine ble så vellykket, tok jeg fram low-tec utstyret igjen og markerte enda et høybed.

Så var det bare å bygge. Det minsker hvert fall på kvadratmeter med plen..

I samme slengen som vi graver ut av det andre staudebedet skal høybedet fylles med jord og kugull.

Alt skal få ligge rolig til neste vår og kompostere. Så er planen å fordele egenproduserte stauder, prydgress og krydder. Så slenger jeg noen sommerblomster innimellom for å fylle ut.

Med så store bed må jeg nok bruke staudene på "begge" sider for å få nok..

Mør i armene, men veldig fornøyd. Bare Samboer blir ferdig med treskinga si nå, så skal jeg jage på ham litt..  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gunn Elisabeth Hagen Mon, November 16, 2015 20:59:58

Hei Lena. Jeg har overvintret buksbom ute i flere år. Jeg passer på hvis det blir tidlig kaldt å dekke jorden rundt med f.eks. løv så telen ikke går så fort ned. Senere på vinteren dekker jeg med halm hvis det ikke blir nok snø. Det blåser mye hos oss, så det er viktig å dekke de mot vinden. Her hos oss er det vind og barfrost som er verst.

Og så er det sånn at en gang i blant går det ut en lavendel eller prydgress som jeg vet lever på kanten her. Det er en risiko jeg må ta. Trist det, men gøy hvert år jeg ser det er liv!

Lykke til! Hilsen Gunn


Posted by Lena Wed, November 04, 2015 21:38:44

Hei. Så spennende! Du bruker mange planter med lavere herdighet enn der du er (H5/6). Har du erfaring med at det fungerer fint? Jeg bor i Tromsø H5-7 og klør etter kunnskap om planter som går i såpass høye soner 😊. Jeg har fått til lavendel inntil husveggen of prøver i år med endel forskjellige roser, clematis og stauder - så det blir spennende å se hva som overlever. Får du buksbom til å vokse ute på friland? Jeg har to busker som står inni det uoppvarmede drivhuset om vinteren med temperaturer ned til minus 11-12 grader. Jeg har ikke turt å plante de ut enda. Her er det jo mindre lys enn hos deg og betydelig våtere( myyye regn)